luni, 20 martie 2023

ZINAIDA FAZLÎ – OM AL CĂRȚII, OM AL BIBLIOTECII.

 Felicitări pentru colegi

    Născută într-o familie frumoasă, de oameni harnici, de la nordul Moldovei, în satul Nicoreni, raionul Drochia, din fragedă copilărie a fost atrasă de farmecul miraculos al cărții, lecturând cu plăcere și cu voluptate din colecțiile bibliotecii școlare și sătești. Lectura i-a fost un elexir al  sufletului, o dulce mângâiere, cu care putea să-și aline durerea și  dorul greu de mamă, pe care a pierdut-o la o vârstă foarte fragedă.

Cartea a fost și este pentru mine cel mai prețios cadou, spune doamna Zinaida. Această pasiune dedicată, dragostea enormă pentru carte, a îndemnat-o ulterior spre Templul Cărții. Astfel, în vara anului 1974, după absolvirea Facultății de Biblioteconomie a Universității de Stat din Moldova, a pășit pentru prima dată pragul bibliotecii publice din orașul Rîșcani, ca tânăr specialist, bibliograf, unde zi de zi cu o dăruire deosebită,  până în prezent activează.

      A știut să-și aleagă profesia, în care lasă o amprentă personală și în care își echilibrează perfect libertatea individuală cu datoria.

        Noi, colegii, o apreciem pentru  sinceritate, seriozitate, responsabilitate, calități foarte rar întâlnite  împreună la una și aceeași persoană. Doamna Zinaida le are pe toate îmbunătățite cu timiditatea de a ieși din tiparele stabilite de ea sau educate din copilărie.

Tenace și consecventă, disciplinată și bine informată, cu experiență profesională bogată în domeniul bibliologic, are în palmares multe activități literare desfășurate cu utilizatorii  la un înalt nivel profesional, liste bibliografice întocmite în corespundere cu solicitările utilizatorilor,  acestea și multe alte activitivăți desfășurate zi de zi i-au adus categoria de calificare I în domeniul biblioteconomic. 

      În această zi frumoasă de primăvară, când doamna Zinaida Fazlî a adăugat un trandafir frumos în cununa anilor, noi, colegii de la Biblioteca Publică Orășenească Rîșcani,  îi adresăm cele mai frumoase și sincere urări de bine, prosperitate și sănătate. Popasul aniversar la care ați ajuns, constituie o oportunitate de a pune pe cântar succesele realizate.

         La frumoasa aniversare, Vă dorim viață îndelungată, plină de realizări și bucurii, clipe cât mai durabile de satisfacție și înălțare sufletească, trăite în deplină armonie spirituală, alături de cei mai dragi și scumpi copii, doi bujori și o garofiță, vorba cântecului, doi feciori harnici, înțelepți Andrei și Tudor, și scumpa fiiică cu nume de floare, Lilia, care vă sunt un sprijin de nădejde și la bine și la greu, care v-au adus în dar cei mai dulci și frumoși nepoței.

De aceea cele mai alese flori, mai tulburătoare gânduri, cele mai frumoase gesturi toate se îndreaptă spre D-vostră, deoarece vorba poetului Dumitru Matcovschi

Mai regină decât floarea doar femeia poate fi.

Mai adâncă decât marea, doar femeia poate fi.

Mai de-april ca primăvara doar femeia poate fi.

Și mai dulce ca vioara doar femeia poate fi.

La mulți ani!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu