marți, 7 martie 2023

ZILELE CREANGĂ – 2023 LA BIBLIOTECA PENTRU COPII RÎȘCANI

    La fiecare început de primăvară în Casa Mare a Neamului intră sfioase două sărbători gemene, două sărbători luminoase – datina străveche a Mărțișorului și ziua de omagiere a sfătosului nostru bunic – Ion Creangă.

    În perioada 1-7 martie întreaga țara îl omagiază pe povestitorul humuleștean Ion Creanga. Fiecare bibliotecă în aceasta perioadă pregătește un program variat de activități. De asemenea și Biblioteca pentru copii or. Rîșcani nu a ratat șansa de ași atrage copiii în bibliotecă, pregătindu-le un program variat de activități:

01.03.2023 Inaugurarea Zilelor Creangă:

 -„Lumea eternă a lui Creangă” expoziție de carte

-„Alb si Roșu - mărțișorul lângă inima ta cântă” – expoziție de mărțișoare


-„Sărbătoarea primăverii: legende, tradiții si obiceiuri de Mărţişor” – prezentare PPT prezentata de lucrătorii bibliotecii elevilor din clasa 1-C, dirigintă Maria Sotnic, de la Gimnaziul „Gheorghe Rîșcanu” or.Rîșcani despre originea Mărțișorului. Dar cum să întâmpinăm primăvara fără un mărțișor confecționat cu mâinile proprii? Fiecare elev a făcut câte un mărțișor din hârtie colorată.


https://www.facebook.com/BPfilialacopiiRiscani/posts/pfbid0pdNHkKjRz1DKZqJtLZXrAK7ksSRtdfNoFJoMEGtJPmPwcYdq2W6tqkNsLeZE6vAhl

02.03.2023 -„Șezătoarea de suflet din amintirile lui Creanga” șezătoarea literară petrecută în incinta Bibliotecii pentru copii or. Rîșcani de elevii cl. a 5-B, dirigintă Marta Carabulea, de la gimnaziul „Gheorghe Rîșcanu” or.Rîșcani în amintirea marelui povestitor humuleștean Ion Creanga.






https://www.facebook.com/BPfilialacopiiRiscani/posts/pfbid02D59pDMp5zJCm3o6Qd5e89BCaSyVm5YRDoW2eNk2FBXZiqjpE9nkmwGArdJsEm8sgl

03.03.2023- „Capra cu trei iezi” de Ion Creanga ora de poveste citită cu voce tare copiilor din grupa pregătitoare „Muguraș”, educator Carolina Crivoi, de la I.E.T. №6 or. Rîșcani.


https://www.facebook.com/BPfilialacopiiRiscani/posts/pfbid034j8e9uvn2PVa7dWrGpVgtbhEGCaKUZcLmfh4n97UaJWFxwi9o6qeuL56K4qjQxxol

06.03.2023 - „Праздник весны в Молдове - Мэрцишор” - prezentare PPT prezentata de lucrătorii bibliotecii elevilor din clasa 2-B, dirigintă Alina Balchivscaia de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” or.Rîșcani despre originea obiceiului de mărțișor și ce semnifică mărțișorul. Copiii au confecţionat simbolul lunii martie – un mărţişor deosebit, care nu poate fi pus la piept, în schimb încântă privirile tuturor.




https://www.facebook.com/BPfilialacopiiRiscani/posts/pfbid02QayLdSNq8TPUaLjs8NBzCx5WjhFPQ9hjzJmZFpnyvqhPyEzs3KFm2H6Q328DYTVel

Ion Creangă a intrat în literatură cu un fond sufletesc și intelectual de origine țărănească format mai întâi în perimetrul vieții humuleștene și dezvoltat apoi întru-n invers rural mai larg care, prin extindere, poate fi considerat al întregului popor român.

Realizat de: PRODAN ANNA, bibliotecar,

JARIUC IRINA, bibliotecar,

Biblioteca pentru copii or.Rîșcani










 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu