luni, 5 februarie 2024

BIBLIOTECILE ÎN SPRIJINUL LECTURII

            A devenit o tradiţie, ca în luna februarie, Centrul Biblioteconomic Teritorial, BPO Rîşcani, conform Ofertei educaţionale pentru anul 2024 să se întrunească cu reţeaua de BP din raionul Rîşcani.

La 5 februarie 2024 Centrul Biblioteconomic Teritorial, Biblioteca Publică Orăşenească Rîşcani, a organizat Atelierul profesional online ,,BIBLIOTECILE ÎN SPRIJINUL LECTURII” pentru personalul de specialitate din bibliotecile publice din raionul Rîșcani.

Axe de conținut ale atelierului au fost:   abordare conceptuală și forme ale organizării şi desfăşurării a Campaniei Naţionale ,,Citim cu voce tare împreună” şi Ziua Naţională Lecturii; Programul Național LecturaCentral, ediția a 7-a.

Formatori: SACALIUC Galina, director, BPO Rîșcani

FOLIUŞNEAC Tatiana, bibliotecar, Serviciul Asistenţă Metodologică şi de Specialitate, BPO Rîșcani;


Dna Sacaliuc Galina a prezentat Baza legislativă. Argumente PRO Zilei Naţionale a Lecturii în Republica Moldova /Scrisoarea nr.10 din 15.01.2024 de la Biblioteca Naţională a Republicii/ şi comunicarea ,,Implicarea bibliotecii publice în promovarea lecturii ca bază de învăţare pe tot parcursul vieţii.”


Urmare a participării la sesiunea consultativă din 23 ianuarie 2024, organizată de Biblioteca Națională a Republicii Moldova în contextul evenimentelor care vor avea loc la 7 februarie „Ziua Internațională a Cititului Împreună” și 14 februarie „Ziua Națională a Lecturii în Republica Moldova”, dar și lansarea Programului Național LecturaCentral, ediția a 7-a, 2024. Scopul sesiunii, fiind oferirea bibliotecilor suport informațional și documentar pentru a celebra aceste evenimente consacrate lecturii prin care rolul bibliotecilor și al bibliotecarilor este primordial. CBT, BPO Rîşcani a preluat suportul informaţional oferit de specialiştii din domeniul biblioteconomic şi prin intermediul atelierului l-am diseminat în reţea.

Dna Foliuşneac Tatiana le-a relatat despre:

·         Zile remarcabile privind cartea, lectura 2024

·         Organizarea Zilei Internaţionale a cititului cu voce tare: repere metodologice (PPT, articol)


·         Iniţiativele profesionale pentru anul 2024

·         Programul Naţional LecturaCentral ediţia a VII-a, anul 2024

Ø  Însemnele Zilei Naționale a Lecturii

Ø  Regulamentul de organizare şi desfăşurare a Programului Naţional LecturaCentral

    La evenimentul online au participat 33 de persoane (31 de formabili/bibliotecari şi 2 formatori locali).


Realizat de: 

FOLIUŞNEAC TATIANA

Serviciul Asistenţă Metodologică şi de Specialitate, BPO Rîşcani,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu