sâmbătă, 8 aprilie 2023

Cărțile aduc bucurie!!!

Săptămâna Lecturii și a Cărții pentru Copii este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii și adolescenți pentru stimularea dorinței de lectură a cititorilor mai mici sau mai mari.

Cu această ocazie Biblioteca pentru copii or. Rîșcani a pregătit, în perioada 3 – 7 aprilie 2023, o serie de evenimente centrate pe cititori, lectură și carte.

Timp de o săptămână au avut loc activități, ateliere de lectură, de creație,vizionarea desenelor animate, excursii, o săptămâna în care am deschis sufletele celor mici spre lumea minunată a lecturii și am învățat unii de la alții și împreună am petrecut timp de calitate, în care ne-am distrat și am devenit mai înțelepți.

03.04.2023

- Expoziție de carte ,,Книжное царство-мудрое государство” în jurul căreia s-au făcut mai multe prezentări și discuții.

- Excursie la bibliotecă a elevilor din clasa 1-A a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” or. Rîșcani, diriginte Lilia Fortuneac. Având în vedere faptul că impactul primei întâlniri cu biblioteca este hotărâtor pentru formarea viitorilor cititori, în organizarea activităţii s-a investit timp, răbdare şi multă implicare.







-„H.C.Andersen-regele basmului” - elevii clasei a 4-A a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” or. Rîșcani, diriginte Raisa Gumenaia, au urmărit un material Power Point despre activitatea desfășurată pe parcursul vieții acestuia.


04.04.2023

-„Moș Spăluș” de Kornei Ciukovski – anul acesta a împlinit 100 de ani de la publicare. Împreună cu copiii din grupa medie „Buratino” de la I.E.T. №1 or.Rîșcani, educator Valeria Manel am vizionat și discutat opera jubiliară.




- 1 aprilie –Ziua Internațională a Păsărilor. Cu aceasta ocazie a fost petrecută o lecție ecologică cu elevii clasei 5-A a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” or.Rîșcani, diriginte Aliona Usataia.



05.04.2023

-„Rățușca cea urâtă” de H.C.Andersen – anul acesta povestea împlinește 180 de ani de la publicare. Copiii din grupa mare „Romanița”, educator Tatiana Gînga de la I.E.T.№10 or. Rîșcani au ascultat și discutat opera jubiliară. Apoi împreună cu copiii am confecționat din hârtie o lebădă frumoasă – eroul principal din povestea.



- „Habarnam în Orașul Soarelui” de Nicolai Nosov – 65 de ani de la publicare și împreună cu elevii clase a 4-B a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” or.Rîșcani, diriginte Aliona Ceban am călătorit în lumea peripețiilor lui Habarnam.

06.04.2023

- Despre istoria cărților și parcursul lor, dar și unde locuiesc ele, elevii clasei a II-a „A” de la Gimnaziul „Gheorghe Rîșcanu” or.Rîșcani, diriginte Anna Cărăruș, au aflat în cadrul unei lecții de cunoaștere. Apoi cu copiii am confecționat semnul de carte – frumos și original – un creion colorat care va fi mereu un indicator în cartea preferată.



07.04.2023

- Încheierea Săptămânii Lecturii și a Cărții pentru Copii a fost petrecută cu concursuri și victorine cu elevii clasei a 3-A a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” or. Rîșcani, diriginte Maria Ceauș.




    Mulțumim instituțiilor de învățământ din localitate care au ales să participe la activitățile derulate în cadrul bibliotecii noastre.

Evenimentul a fost promovat pe pagina de https://www.facebook.com/BPfilialacopiiRiscani

Realizat de: Irina JARIUC, Anna PRODAN

Biblioteca pentru copii orașul Rîșcani


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu