sâmbătă, 22 aprilie 2023

SĂRBĂTOREŞTE ZIUA PĂMÂNTULUI!

       În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat oficial ziua de 22 aprilie drept sărbătoarea Planetei Pământ. Această zi a fost aleasă de către senatorul american Gaylord Nelson cu scopul de a atrage atenția asupra importanței de a proteja mediul înconjurător. Încă din anul 1970, data de 22 aprilie a fost marcată ca Ziua Pământului, eveniment sărbătorit la nivel internațional.


          Planeta Pământ, este cea care te încântă cu frumusețile ei și ne face viața mai plăcută. Dar pentru a trăi în armonie cu natura și a beneficia  de darurile ei, e necesar să conștientizăm că trebuie să fim atenți față de mediul înconjurător, să-i cunoști  problemele, dobândind cunoștințe, luând atitudini pozitive și formându-ne deprinderi adecvate. Doar așa planeta noastră va fi mai verde, mai curată, iar noi – mai sănătoși.

O mare parte din problemele de mediu cu care ne confruntăm în prezent sunt cauzate de faptul că nu toți înțeleg gravitatea propriilor acțiuni. Pe data de 21 aprilie 2023 pentru micii utilizatori din grupa „Albinuța” de la I.E.T.№1 educator d-na Natalia Laținovscaia or. Rîșcani colaboratorii bibliotecii au pregătit o prezentare-comunicare despre planeta Pământ și gravitatea riscurilor ecologice la care este expusă. Copiii au înțeles că viața umană depinde de starea mediului. Apa curată, aer poluat și sol fertil – toate acestea sunt necesare pentru o existență completă și sănătoasă.

Iubește și ocrotește natura! Păstrează echilibrul ecologic. De sănătatea Pământului depinde sănătatea ta și a tuturor viețuitoarelor.

La mulți ani pentru planeta Pământ și pentru noi toți care locuim pe ea!

Elaborat de: Anna Prodan, Irina Jariuc,

Biblioteca pentru copii or.Rîșcani 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu