vineri, 8 martie 2024

Creangă - mărţişorul primăverii

Biblioteca şi bibliotecarul

Ambele împreună,

Formează o ramură de dezvoltare

A comunităţii.

Prin poezii şi lecturări,

Vizionări şi plimbări,

Biblioteca evidenţiază

Cartea, poetul şi arta.

     Biblioteca publică Druţă, spaţiu de recreere şi lecturare, în perioada 1-7 martie – zile dedicate povestitorului Ion Creangă a desfăşurat un şir de activităţi. Utilizatorii activi au descoperit lumea minunată a lui Nică-prietenul copiilor, precum şi păţaniile şi învăţăturile din poveştile povestitorului. 

S-a organizat expoziţii de carte ,,Un mărţişor pentru Ion Creangă’’.

     S-a desfăşurat o vizită tematică ,,Nică-prietenul copiilor’’ la grădiniţa de copiii ,,Steluţa” din localitatea pitorească Druţă, lecturându-se poveştile preferate şi cunoscute fiecărui copil, recunoaşterea personajului şi din ce poveste este prin evidenţierea principalelor trăsături, s-au colorat personajele preferate dându-le un stil nou şi multicolor.

    S-a organizat lecturări şi vizionări a fragmentului ,,La cireşe ”din opera jubiliară ,,Amintiri din copilărie”, care a împlinit 145 ani de la publicare.

    S-a discutat că Ion Creangă prin lucrările sale şi-a împărtăşit bucuria copilăriei şi sentimentul de casă, lucruri care cu toţii cu trecerea timpului tânjim necontenit. Acest povestitor îşi va face apariţia în viaţa fiecărui pui de om încet şi sigur. Nu există copil care să nu fi auzit de ,,Capra cu trei iezi’’ sau ,,Punguţa cu doi bani’’, ,,Ursul păcălit de vulpe’’ sau ,,Fata babei şi a moşneagului’’ ş,a.

    Poveştile lui Ion Creangă au deschis copiilor o lume de basme ce îşi au rădăcinile în viaţa satului privită prin ochii copilului Nică şi aranjată în text de scriitorul Ion Creangă de mai târziu.

Realizat deRusu Galina, bibliotecara,Biblioteca Publică Druță.

satul Druță, raionul Rîșcani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu