joi, 9 octombrie 2014

Zilele Adulţilor în or.Rîşcani



    30 septembrie în incinta Consiliului Raional Rîșcani a avut loc masa rotundă "Educaţia Adulţilor - un imbold spre schimbare: idei, intenţii, posibilităţi" organizată de Directorul Asociației Obștești ”Moștenitorii” m. Bălți  dl Nicolae Moscalu, dna Adela Scutaru-Guțu director Dvv Internațional Moldova /reprezintă Institutul pentru Colaborare Internațională a Asociației Germane pentru Educația Adulților/ în colaborare cu Consiliul Raional Rîşcani. 

   Adela Scutaru-Guţu a prezentat conceptul LLL (Lifelong Learning) mini-prezentare şi strategii de promovare a LLL în or.Rîşcani. 

    La această întîlnire au fost numite bibliotecile cîștigătoare de mini-granturi și s-a dat startul pentru impementarea Proiectului ”Biblioteca sătească – furnizor de servicii pentru adulți”. În urma cîștigării proiectului, fiecare din bibliotecile numite mai jos au creat cîte un serviciu nou pentru populația din localitățile respective:
1. Mihăilenii Vechi - Instruire în domeniul TI.
2. Grinăuţi - Serviciul de educaţie a adulţilor în etate.
3. Hiliuţi - Curăţirea şi amenajarea izvoarelor şi fîntînilor.
4. Horodişte - Dezvoltarea competenților bunicilor de a îngriji eficient de nepoții lăsați sub tutelă prin implementarea în incinta bibliotecii din s. Horodiște a serviciului de educație a adulților „Arta de a fi Bunic - Părinte”
5. Pîrjota - Creşterea şi îngrijirea florilor de grădină.
6. Rîscani - Instruirea în domeniul IT.
7. Singureni - Instruirea în domeniul IT.
8. Costeşti - Furnizarea serviciilor de instruire a ghizilor turistici prin extinderea serviciilor oferite de biblioteca publica or.Costeşti categoriilor defavorizate de populaţie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu