joi, 9 octombrie 2014

1 octombrie - Ziua Internaţională a Oamenilor în etate



                   Persoane cu mai multe amintiri


Pe 1 octombrie, comunitatea internaţională marchează Ziua oamenilor în etate. În Republica Moldova, această zi este marcată din anul 1992. Conform datelor statistice, actualmente, persoanele cu vârste înaintate constituie 20 la suta din populația Republicii Moldova. Pensionarii de azi, sunt cei care au realizat reuşite economice, culturale, sociale, practic au creat o ţară modernă, cu un potenţial care a fost invidiat în trecut de multe ţări din Europa. Nu trebuie să-i uităm pe cei care, zeci de ani, şi-au făcut datoria faţă de ţară, faţă de generaţia actuală; nu trebuie să uităm eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut pentru ca cei de azi să construiască viitorul.

            Cu  prilejul sărbătorii Zilei oamenilor în etate -  celor care au ajuns în această etapă a vieţii, când sufletul se hrăneşte cu amintiri, ci şi cu prilejul de a face mai larg şi mai bine cunoscute problemele reale, multe la număr, pe care le au de rezolvat oamenii vîrstnici, Biblioteca Publică Orășenească a desfășurat o activitate culturală cu genericul ”Persoane cu mai multe amintiri”. La această sărbătoare au fost invitați beneficiarii bibliotecii care au trecut  vârsta de 60  ani și care de-a lungul timpului frecventează instituția noastră și nu vor să se simtă exluse social din viața comunității. Aceste persoane sunt îndrăgostiți de pasiunea lecturii, au timp liber de-a folosi servicii în domeniul tehnologiilor informaționale prestate de biblioteca publică.
Sărbătoarea a fost condusă de moderatorii, lucrătoarele bibliotecii publice  Tatiana Foliușneac și Olga Burac. Dna Zinaida Fazlî a făcut o trecere în revistă a literaturii despre modul sănătos de viață, care se află în colecția bibliotecii  pe tema ”Tainele longivității vieții”. Cu un recital de poezie, consacrat acestei vârste frumoase, au venit în fața publicului bibliotecarele Donici Maria și Elena Zabolotnic. Nu s-a trecut sărbătoarea fără de cîntece frumoase dedicate familiei, mamelor, bunicilor, prieteniei, interpretate de tînăra generație,  beneficiarii noștri Elena Borina eleva clasei XII liceul ,,D.Cantemir", Loreana Secară eleva clasei X liceul ,,L.Damian", lucrătorii Casei de Cultură soții Cornelia și Iurie Taravcov.





La finele sărbătorii, la o ceașcă de  cafea cu oaspeții noștri a dominat  o atmosferă caldă și prietenoasă unde s-au  depănat multe amintiri, s-au recitat poezii din partea invitaților. 


Noi, colectivul bibliotecii publice, aducem recunoștință și gratitudine  deosebită acelor persoane de vârsta a treia , care zilnic ne trec pragul bibliotecii. Dorim să vă aducem câte un zâmbet pe față și să aveți un trai decent pe parcursul anilor. Să știți că mereu sînteți așteptați la noi, în templul cărții și lecturii – BIBLIOTECA.

                Directorul Bibliotecii Publice Galina Sacaliuc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu