vineri, 17 mai 2024

,,Comunitatea mea în obiectiv european” - Totalurile concurs de postere

 

 „O comunitate adevărată nu înseamnă doar să fii aproape geografic de cineva sau să faci parte din aceeași rețea socială web. Este vorba despre a te simți conectat și responsabil pentru ceea ce se întâmplă. Umanitatea este comunitatea noastră supremă și toată lumea joacă un rol crucial.” – Yehuda Berg

Integrarea Europeană este cel mai bun mod de a transforma țara noastră. Un viitor european înseamnă un sprijin în consolidarea respectării drepturilor omului  și în promovarea  unui parteneriat pentru democratizare, asociere politică  și integrarea economică. Europenizarea prin intermediul condițiilor de aderare la Uniunea Europeană.

Concursul de postere ,,Comunitatea mea în obiectiv european a fost desfășurat în perioada de 16 aprilie 2024 - 10 mai 2024. La  concurs ,,Comunitatea mea în obiectiv  european” au participat toți doritorii din or. Rîșcani și localitățile raionului. Organizatorii acestui concurs au fost BPO Rîșcani în parteneriat cu Secția Cultură Rîșcani.

La inițiativa BPO Rîșcani, cu susținerea primăriei Rîșcani, Secției Cultură Rîșcani în incinta bibliotecii a fost organizată o conferință  ,,Moldova – UE – viitorul nostrum comun” unde s-au efectuat totalurile concursului de postere ,,Comunitatea mea în obiectiv european". La concurs s-au înscris 10 biblioteci din raion. Conferința s-a desfășurat atât cu prezența fizică, cât și on-line. Vorbitorii - dna Galina Sacaliuc, directoarea BPO Rîșcani; dna Stela Cheptănaru, directoarea LT ,,Liviu Damian" Rîșcani, consilier local al or. Rîșcani; dle Tatiana Foliușneac și Lilia Șveț, bibliotecare BPO Rîșcani; dna Natalia Iliina, manager GAL Drumul Gospodarilor; dna Svetlana Raifura, manager Fondul pentru tineri Rîșcani; au prezentat informații utile referitoare la tema integrării europene. Șefa Secției Cultură Rîșcani dna Ulea Calistru a enunțat rezultatele concursului și a mulțumit tuturor pentru implicare. Dna Mariana Turea, vicepreședintă a raionului a mulțumit tuturor organizatorilor și participanților pentru realizarea concursului și a îndemnat tinerii să fie activi în scriere şi câștigare de proiecte ce vor duce la îmbunătățirea calității vieții în localitățile lor.

      La concursul ,,Comunitatea mea în obiectiv european” au fost prezentate următoarele postere.

FOTO posterelor:

Biblioteca Publică Orășenească  Rîșcani

Biblioteca Publică Alexandrești

Biblioteca Publică Borosenii Noi

Biblioteca Publică Mihaileni

Biblioteca Publică Druță şi Pociumbeni

Biblioteca Publică Costești


Biblioteca Publică Răcăria

Biblioteca Publică Șaptebani

Biblioteca Publică Braniște.


 Componența Juriului

Cооrdоnatоr: Biblioteca Publică Orășenească Rîșcani.

Președintele juriului:

Șeful secției Cultură Rîșcani Uliana Calistru;

 

Mеmbrii juriului

- 1. Garbuz Emilia, specialist principal S/C;

- 2.Turea Mariana, vicepreşedinte de raion.

- 3. Bogatico Victor, primarul oraşului Rîşcani

- 4. Sacaliuc Galina, director BPO Rîşcani;

- 5. Illina Natalia, metodist C/C;

- 6. Foliușneac Tatiana, metodist BPO Rîşcani

Posterele au fost apreciat cu:

·        diplome de gradul I,II,III;

·        diplome de mențiune

Câștigătorii desemnaţi au fost:

BPO Rîșcani - diplomă de gradul I

Biblioteca Publică Costești - diplomă de gradul II

Biblioteca Publică Mihaileni – diplomă de gradul II

Biblioteca Publică Şaptebani - diplomă de gradul III

Biblioteca Publică Răcăria - diplomă de gradul III


Realizat de: ALBOT INGA, bibliotecar BPO Rîşcani


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu