duminică, 4 iunie 2023

OLGA BURAC – OMUL CARE ADUCE SCHIMBARE

 Felicitări pentru colegi

Biblioteca este de neconceput fără de bibliotecar – cel care mijlocește legătura oamenilor cu cărțile și, care trăind printre cărți, dă acestora viață. Plăcută misiune în lumea sa, a sunetului de cărți răsfoite. Doamna Olga Burac este unul dintre bibliotecarii devotați meseriei alese, unul dintre cei mai harnici și inspirați slujitori ai profesiei, care și-a  legat destinul de bibliotecă, care ghidează ani în șir cititorul în drumul spre cunoaștere,  un bibliotecar dedicat și consecvent,  pentru care viața și munca se contopesc.

Născută la început de vară, când înfloresc cele mai frumoase flori, doamna Olga Burac, culege bucuriile și succesele, realizările și împlinirile, pe care le-a adunat în buchete multe și frumoase atât de ordin personal, cât și profesional. Și nu datorită anilor, ci a vieții trăite cu sens. Femeie, mamă, bunică, bibliotecară – toate aceste ipostaze au fost cumulate echilibrat de doamna Olga Burac și în fiecare din ele s-a afirmat cu dăruire și înțelepciune.

Merită a fi menționată și capacitatea dumneaei de a aduna comunitatea bibliotecară sub umbrela profesională, cu ideea de a  ne perfecționa permanent, pentru a fi mai buni, să demonstrăm societății că suntem necesari și facem față provocărilor. În cadrul activităților pe care le organizează cu utilizatorii atrage atenția felul ei de a modera  activitatea, de a interacționa cu publicul de a construi  argumente  pentru  a convinge, de a genera noi idei, astfel lăsând amprenta sa profesională asupra multor generații de cititori. Datorită activității sale pe tărâmul biblioteconomic este deținătoarea gradului întâi de calificare profesională. Pentru activitatea amplă și eficientă a mai bine de patru decenii a fost apreciată la justa-i valoare, fiind menționată  de mai multe ori, astfel ani la rând i s-a acordat: Diplomă pentru cel mai bun formator al Centrului de Formare (2016), Diplomă la Gala Serviciilor de Top (2016), Diplomă pentru succese înalte ca trainer la CRF (2016), Diplomă de noblețe (aprilie 2021), Diplomă de fidelitate (decembrie 2021).

În aceste zile de cireșar, la o frumoasă aniversare, noi, colegele de la BPO Rîșcani, îi urăm Doamnei Olga Burac, La mulți ani! Succese și noi realizări, cât mai mulţi cititori în bibliotecă, puterea de a ghida și în continuare întreaga societate în lumea cunoașterii și informației. Vă dorim  sănătate și o viaţă lungă, precum cea a cărţilor! Iar florile verii să vă bucure inima cu frumusețea, culorile și mireasma lor decenii înainte.

La mulţi ani!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu