Poetul Grigore Vieru, maestru al cuvântului, iubitor de plai, de limbă şi de neam, a iubit poporul până la lacrimi şi şi-a consacrat întreaga sa viaţă copiilor, îndrăgostiţilor, maturilor, lăsându-ne o operă monumentală, de o muzicalitate şi-o frumuseţe rară. Poet liric, cu o sensibilitate mare dedică poezii sufletului omenesc.
14 februarie 2023, omul și poetul Grigore Vieru ar fi împlinit 88 de ani de la naştere. El este mereu prezent prin poezia sa pe care ne-a lăsat-o drept zestre spirituală. Îl cunoaște și îl iubește o lume, curată și frumoasă: copii, tineri și bătrâni. E destul doar să pronunți acest nume și gândul aleargă direct la Poet.
Marele Poet a fost omagiat la Biblioteca pentru copii or. Rîșcani prin următoarele activități culturale:
- - expoziție de carte „Grigore Vieru si cartea Sa de suflet” unde au fost expuse operele poetului din colecția bibliotecii.
- ora de poveste organizată cu copiii din grupa pregătitoare „Izvoraș”, educator Liuba Spînu, de la I.E.T. №10 or. Rîșcani cu cartea „Pâine cu roua” scrisă de Grigore Vieru din care copiii au aflat cât de gustoasă este pâinea după o zi de muncă.
-
activitate literar-muzicală cu genericul „Grigore Vieru – Om de Excepție și Mare Poet”
organizată la Biblioteca pentru copii or.Rîșcani de elevii clasei 1-A ghidați
de învațatoarea claselor primare, doamna Ludmila Dugan de la Ghimnaziul
„Gheorghe Rîșcanu” or.Rîșcani.
- prezentare PPT, unde bibliotecarii au adus la cunoștința copiilor de la I.E.T. №6, director doamna Liudmila Iagusevschi, despre viața si activitatea poetului Grigore Vieru, apoi copiilor li sa-u prezentat cărțile scrise de poet pentru cei mici.
Grigore Vieru a fost mai mult decât un poet, a fost însuşi sufletul
Basarabiei. Tot ce e mai frumos astăzi poartă numele lui. El a ştiut cel mai
bine să aşeze alături cuvintele ca Grai, Mamă, Patrie, Iubire şi de aceea
merită cununa recunoştinţei noastre.
Realizat de: PRODAN ANNA, bibliotecar,
JARIUC
IRINA, bibliotecar,
Biblioteca pentru copii
or.Rîșcani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu