joi, 26 ianuarie 2023

DONAȚIA DE CARTE PENTRU BIBLIOTECILE PUBLICE TERITORIALE DIN RAIONUL RÎȘCANI

            Fondul de carte al bibliotecilor publice teritoriale din raionul Rîșcani, în prima lună a noului an, a fost completat cu un lot de carte pentru copii,  donat de BN pentru Copii ,,Ion Creangă”.

În condițiile de astăzi când competarea colecțiilor presupune achiziționarea documentelor în funcție de mai mulți factori,  donația de carte  este o sursă foarte eficientă de creștere a colecțiilor bibliotecilor publice teritoriale din raionul Rîșcani.

La 26 ianuarie 2023, Bibliotecii Publice Orășenești Rîșcani, i-au fost transmise 180 cărți, pentru  a fi distribuite în bibliotecile publice teritoriale din raionul Rîșcani. Donația cu titlul gratuit, a fost transmisă din fondul schimb – rezervă al BN pentru Copii ,,Ion Creangă”. Astfel pe parcursul lunii februarie cele 180 exemplare, cu titlul ,,Radu, bunica și câinele Bumbu” de Spiridon Vangheli, vor ajunge  pe rafturile bibliotecilor din raionul Rîșcani, deja ștampilate însoțite de actul de predare-primire a documentelor, realizat de serviciul resurse informaționale al Bibliotecii Publice Orășenești Rîșcani.

Ne bucurăm de orice carte, atunci când ajunge pe rafturile noastre și mai apoi în mâinile cititorilor. Această donație de carte este de o mare valoare, deoarece este destinată micilor utilizatori din bibliotecile publice teritoriale din raionul Rîșcani, care așteaptă cu nerăbdare ceva nou și interesant. Încurajarea lecturii în mediul rural și completarea fondului de carte pentru copii în bibliotecile din teritoriu, este un deziderat primordial al bibliotecilor, deoarece lectura timpurie stabilește scena pentru învățarea de-a lungul vieții.

Realizat de: ȘVEȚ LILIA, bibliotecară 

Serviciul resurse informaționale, BPO Rîșcani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu