marți, 23 ianuarie 2024

Ziua mondială a scrisului de mână


✍️ Ziua mondială a scrisului de mână a fost marcată la Biblioteca Publică Orăşenească Rîşcani împreună cu elevii clasei a VIII-a de la Liceul Teoretic „Liviu Damian”, care au fost însoţiţi de profesoara Eugenia Doroş.

🔷 Bibliotecara Adela Salagor le-a povestit utilizatorilor cele mai importante date din istoria zilei, când a fost declarată „Handwriting Day” și în cinstea cui a fost instituită această zi. Totodată, elevii au descoperit câteva curiozităţi despre scrisul de mână, care este cea mai frumoasă caligrafie la nivel mondial pe care compania Microsoft a adăugat-o drept unul dintre fonturile de text oficiale.

📖 Ulterior bibliotecara i-a informat pe utilizatorii bibliotecii despre beneficiile scrisului de mână în era digitală:

* stimularea procesului educaţional

* facilitarea dezvoltării cognitive

* deschiderea apetitului către învăţare

* îmbogăţirea creativităţii

* identificarea scrisului de mână ca parte culturală a unui popor

🖋 În continuare, elevii au scris o dictare în baza căreia şi-au descoperit trăsăturile de caracter şi personalitate, dictarea fiind analizată din punct de vedere al criteriilor grafologice.

📺 Elevii au vizionat un documentar în care sunt descrise 12 aspecte ale scrisului. Ei au aflat mai multe informaţii despre scrisul de mână, care a fost utilizat încă de pe vremea lui Aristotel. Analiza textelor de mână se folosesc în anchete penale, în diagnosticarea unor afecţiuni, cât şi în procesul de recrutare a personalului în cadrul anumitor companii.

🔷 La final, elevii şi-au consolidat informaţiile asimilate printr-o serie de întrebări şi răspunsuri, descifrând cuvântul-cheie al rebusului: grafologie.







❗️Ținem să subliniem că elevii au descoperit frumuseţea şi unicitatea scrisului de mână, fiind impresionați de călimara cu cerneală și de tocul cu peniță. 

Elaborat de: SALAGOR Adela

bibliotecar, SRP, BPO Rîșcani


 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu