duminică, 15 mai 2022

Ziua Internaţională a Familiei - 15 mai

Discuția literar-muzicală

„La o ceașcă de ceai în cercul familiei”

Discuția literar-muzicală „La o ceașcă de ceai în cercul familiei” a fost dedicată Zilei Internaționale a Familiei, care se sărbătorește în Moldova pe 15 mai.

Familia este cel mai important lucru din viața fiecărei persoane. Anume de aici învățăm să iubim, să avem responsabilitate, grija, respect și ne formăm personalitatea. În familie, o persoană începe să facă primii pași spre înțelegerea lumii și poate că în viitor acest lucru îi va afecta pozițiile de viață. Scopul sărbătorii este de a atrage atenția publicului asupra problemelor familiilor și de a întări valorile familiei.

Cu un cuvânt de salut au intervenit directoarea bibliotecii, dna Galina Sacaliuc și vice-primarul or. Rîșcani, Veceslav Spătaru, care i-au felicitat pe toți cei prezenți cu sărbătoarea, urându-le tuturor sănătate, liniște și pace!

Ca o familie, într-o atmosferă caldă și confortabilă, participanții evenimentului și-au împărtășit poveștile incredibile din viața de familie la o ceașcă de ceai, au auzit povestea uimitoare a familiei Bujac Mircea și Nina. Cu mare plăcere am ascultat poeziile scriitorilor și poeților locali: Iuri Ivanov, Lidia Șalamaga, Svetlana Vikol, Tamara Guzun, Sergei Bezan și Maria Dvoițeva. Și așa cum se obișnuiește la evenimentele solemne de familie, discuția noastră s-a încheiat cu cântece populare de familie despre dragoste și fidelitate.



Familia este dragoste, respect reciproc, înțelegere și respectarea dreptului fiecăruia la evoluție, libertate, copilărie, educație sănătoasă, conviețuire și suport.

La mulți ani de 15 Mai - Ziua Familiei!

                             Realizat de: Olga BURAC, bibliotecar

                             Biblioteca Publică Orăşenească Rîşcani

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu