miercuri, 2 martie 2022

Marele povestitor Ion Creangă omagiat de Biblioteca pentru copii Rîşcani

                                  Marele povestitor Ion Creangă


     Ion Creangă este un scriitor foarte iubit de copii datorită basmelor şi povestirilor sale, dar şi a „Amintirilor din copilărie”. Măiestria şi sinceritatea cu care povesteşte autorul cele mai inedite detalii ale vieţii lui de copil atribuie operei lui Ion Creangă un loc însemnat în literatura română.

Lucrătorii Bibliotecii pentru copii or. Rîșcani împreună cu elevii clasei a III-B a  Gimnaziului „Gh.Rîșcanu”, diriginte Ludmila Gîncu, l-am omagiat pe marele Povestitor din Humuleşti – Ion Creangă, care anul acesta ar fi împlinit 175 de ani de la naşterea.

Programul activității a fost petrecut online și a cuprins o prezentare „Marele povestitor Ion Creangă” despre viaţa şi opera scriitorului. Călătorind în lumea lui Creangă, copiii au aflat cine a fost acest mare scriitor humuleștean, unde a locuit, a fost redescoperit tărâmul poveștilor, care ne-a fermecat pe toți cât timp s-a desfășurat activitatea dedicată povestitorului și pedagogului Ion Creangă.


Pentru a afla cât de atenți au fost copiii pe parcursul activității, bibliotecarii au pregătit o victorină  literară „Să-l cunoaștem pe bunicul Creangă”, unde copiii au răspuns cu entuziasm la toate întrebările.

Prin organizarea acestei activităţi, dorim să determinăm  tânăra generaţie să îndrăgească opera lui Ion Creangă  şi să retrăiască, prin intermediul operei sale, inocenţa copilăriei.

Realizat de: Irina Jariuc, Anna Prodan,

Biblioteca pentru copii, or.Rîșcani




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu