vineri, 11 martie 2022

Donație geneneroasă de carte din partea scriitorului Nicolae Bălțescu

Donație geneneroasă de carte din partea scriitorului Nicolae Bălțescu


Fondul de carte al Bibliotecilor Publice Teritoriale din raionul Rîșcani a fost completat cu un lot de carte donate de sriitorul Nicolae Bălțescu.


      În aceast miez de făurar, la 17 februarie, la Biblioteca Publică Orășenească Rîșcani au pășit pragul cărțile lui Nicolae Bălțescu „Purtăm din facere imboldul revenirii” (Editura Pontos, 2020) și ,,Să mă ierți, Primăvară” (Editura Pontos, 2017).


   Actul de binefacere constituit din 44 cărţi au fost repartizate în bibliotecile publice teritoriale ale raionului Rîşcani şi va constitui o sursă de completare şi consolidare a colecţiilor de carte. Acest gest frumos şi generos este un semn al aderării la valorile autentice, care definesc adevărata dorinţă şi dragoste de lectură, care vine să dezvolte şi să crească performanţele tuturor generaţiilor, întregii societăţi în lumea cunoaşterii.

La rândul lor, gazdele, în persoana doamnei director Sacaliuc Galina și a bibliotecarelor, au exprimat sincere mulțumiri pentru acest gest impresionant, menționând această donație va oferi un suport în asigurarea resurselor informaționale pentru utilizatorii bibliotecii.

La 24 martie 2022 în baza cărților donate va avea loc un eveniment online cu genericul ,,De la frumuseţea versului la frumuseţea gândului şi a atitudinii…” invitat special - Nicolae Bălţescu, această activitate literară (online) în direct va oferi frumoasa ocazie de a se întâlni scriitorul cu utilizatorii bibliotecilor din raionul Rîșcani, care au citit și au simțit poezia lui Nicolae Bălțescu ,,adânc trăită, marcată de o atmosferă de suferință, de așteptare, de speranță, de armonizare a minții cu inima…” precum spunea Mariana Moga. Sperăm că va fi o întâlnire de suflet de neuitat.


Suntem mândri  fim parte a acestui gest frumos, purtăm o profundă recunoștință tuturor donatorilor, care contribuie la formarea unei colecții frumoase și interesante de carte.

Cu drag așteptăm și alte donații de carte, care sunt foarte                                       binevenite pentru utilizatorii bibliotecii noastre.

 

                                             Realizat de: Lilia ȘVEȚ, bibliotecară 

                                             Serviciul resurse informaționale, BPO Rîșcani




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu