sâmbătă, 16 mai 2015

Clubul Femeilor din Rîşcani.



    ,,Femeia este cheia naturii. Toate tainele sunt rezumate în ea şi cînd un suflet de femeie s-a deschis, ţi s-au deschis toate înţelesurile lumii”.                                                 Camil Petrescu                 
     Deschiderea oficială a Clubului Femeilor din Rîşcani a fost la 7 martie 2015, în ajunul Zilei Internaţionale a Femeei. La ceremonie au fost invitate femei din diferite domenii din or. Rîşcani. Alături de vice-preşedintele raionului dna Galina Zamurdac, ca oaspete de onoare a fost Joe Batson, soţia consulului Marei Britanii în Moldova. Iniţiativa deschiderii clubului vine din partea asociaţiei Obşteşti de binefacere ,,PELERIN”, conducător Ciornaia Tatiana.


     Au demarat deja două şedinţe ale clubului (06.04.2015, 04.05.2015), ele se petrec în prima zi de luni a fiecărei luni. Locul desfăşurării a fost restaurantul „Madona” şi „Paradis”. Următoarele şedinţe ale clubului se vor desfăşura în incinta Bibliotecii Publice Orăşeneşti or. Rîşcani, str. Independenţei, 56, care se află în localul Casei de Cultură.
     La prima şedinţă a clubului au fost aleşi: preşedintele, vice-preşedintele, secretarul şi contabilul pe o durată de un an, iar la cea de-a doua s-a lucrat asupra logotipului, devizei şi propuneri de proiecte.
     Din anul 1995, 15 mai e Ziua Internaţională a Familiei, scopul ei e de a sublinia importanţa familiei, în condiţiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituţia numită „familie”.
     Fiind un club tînăr am început activitatea noastră cu lucru mici, dar de o importanţă majoră. La şedinţa din 4 mai 2015 a fost decis: ca două familii din or. Rîşcani, care au mai mult de 50 de ani de căsătorie să fie felicitate în Ziua Internaţională a Familie. În ziua de 15 mai 2015 membrele Clubului Femeilor din Rîşcani au mers la domiciliul familiilor: Guţul Nina şi Vladimir şi Ganziuc Lucia şi Petru, care le-au oferit cîte un  pachet de produse alimentere şi o diploma de recunoştinţă, şi nu în ultimul rînd cu mesaj de felicitare şi respect pentru ei, că rămîn nucleul de bază a societăţii – Familia.




  Sperăm, că nouă ne-a reuşit surpriza şi lacrimile apărute pe obraz în acele clipe ne sînt o dovadă.

Foliuşneac Tatiana, secretara Clubului Femeilor din Rîşcani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu