miercuri, 19 noiembrie 2014

Bibliotecile raionului Rîşcani în vizită de studiu la Teleneşti şi Orhei.



     Asociaţia Obştească „Moştenitorii” din mun.Bălţi, director N.Moscalu, în cadrul implimentării proiectului „Biblioteca sătească – furnizor de servicii pentru adulţi” în raionul Rîşcani a organizat o vizită de studiu în Biblioteca Publică „Vasile Alecsandri” din or.Teleneşti şi Biblioteca Publică Raională „A.Donici” din or.Orhei la 13 noiembrie 2014. De această vizită de studiu au beneficiat 20 de bibliotecari din bibliotecile raionului Rîşcani.



      Au fost descoperite pentru unii mai mult, pentru alţii mai puţin două biblioteci care îşi au propriile edificii, luminoase, încălzite şi mobilate pe placul beneficiarului modern. Directoarele Furdui Maria şi Sitaru Lidia au fost acelea care ne-au primit foarte bine în bibliotecile lor, fiind nişte ghizi care cu atîta dragoste şi dăruirea ne-au povestit despre bibliotecile în care lucrează de mult timp. Gazdele fiind motivate să-şi împărtăşe experienţa sa. Lucrul cel mai important în activitatea lor o au parteneriatele cu instituţiile de învăţămînt, centre de sănătate, poliţie şi altele. Bogăţia bibliotecilor este personalul de bibliotecă, unul erudit, optimist şi pregătit la schimbările pe care le pune timpul. Aceasta se dotorează faptului, că ambele biblioteci deja de două ori au avut şansa de a fi în familia NOVATECA, pe lîngă echipamentul pe care l-au primit au avut şi oportunitatea de a primi şi o instruire modernă.



      Am fost surprinşi plăcut că ambele biblioteci s-au oferit să ne ajute să implimentăm în activitatea bibliotecilor noastre unele din proiectele cu care se mîndresc, cît şi în activitatea metodică. Au fost două întîlniri cu multe amintiri revăzîndu-ne cu colegii. Numai astfel de activităţi ne provoacă la schimbare şi interioară şi în activitatea noastră.  

  Foliuşneac Tatiana,  Biblioteca Publică or.Rîşcani
  Şefa Secţiei Asistenţă de Specialitate



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu