joi, 20 noiembrie 2014

Cum îşi văd viaţa tinerii de la liceul ,,L.Damian”?



Tinerii de azi. 
Probleme cotidiene şi de viitor.
                                                                         Tinereţea este o perioadă minunată 
                                                                    a vieţii, ea ne slijeşte să acumulăm
                                                                     greşelile numite ulterior experienţă.

      Pe data de 14 noiembrie 2014 în cadrul decadei tineretului, în incinta Bibliotecii Publice Orăşeneşti or.Rîşcani s-a desfăşurat masa rotundă cu genericul: „Tinerii de azi. Probleme cotidiene şi de viitor”. La această activitate tinerii clasei a XIR a liceului teoretic ,,L. Damian” din or.Rîşcani împreună cu profesoara de limbă şi literatură Ulia Calistru au pus în discuţie probleme ce îi preocupă pe ei.   

  

      Liceenii şi-au exprimat opiniile referitor la: de ce au optat pentru studiile la liceul din oraş şi n-au plecat la colegiu sau altă instituţie; ce le oferă această instituţie de învăţămînt; unde vor merge la studii după finisarea liceului; cum se văd ei peste douăzeci de ani; cu ce se ocupă în timpul liber; ce fel de distracţii preferă; cum ar trebui să fie persoana care mai apoi o să-i fie a doua jumătate; ş.a. Discuţia a fost foarte aprinsă, întrebări apăreau şi apăreau, răspunde-au la ele, unii mai timid alţii erau destul de fermi în cele ce spuneau. Lor li s-au mai propus patru situaţii-problemă. În ele se spunea despre elevi din diferite familii cu părinţi  a căror situaţie materială  este diferită şi cercul de prieteni care au dus la reuşita la învăţătură diferită. 



     Ca invitaţi de onoare au fost: Garbuz Emilia – Şefa Secţiei Cultură or.Rîşcani; Gherman Claudia – specialist în domeniul bibliotecilor, Secţia Cultură or.Rîşcani; colaboratoarele de la Muzeul istorico-etnografic; de la Biblioteca filiala pentru copii, Casa de cultură.
            Burac Olga, Biblioteca Publică or.Rîşcani
            Şefa Secţiei Relaţii cu Publicul.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu