marți, 9 aprilie 2024

Atestarea personalului de specialitate din bibliotecile publice

 


În scopul aprecierii activităţii, nivelului de cunoştinţe şi aptitudinilor profesionale, precum şi în scopul stimulării perfecţionării competenţelor profesionale şi sporirii eficienţei activităţii, personalul de specialitate din bibliotecile publice se supune atestării o dată la 5 ani. Atestarea personalului de specialitate din bibliotecile publice se realizează de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării în comun cu alte autorităţi publice centrale şi locale care au în subordine biblioteci, în baza unui regulament aprobat de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Atestarea se realizează prin conferirea/confirmarea categoriilor de calificare a doua, întâia şi  superioară, deţinerea acestora determinând cuantumul salariului de funcţie al personalului de specialitate.

Atestarea personalului de specialitate din biblioteci este benevolă pentru obţinerea categoriei de calificare şi obţinerea categoriei de calificare şi obligatorie pentru confirmarea categoriei deţinute (o dată la 5 ani).

Centrul Biblioteconomic Teritorial, Biblioteca Publică Orăşenească Rîşcani a organizat atelierul profesional/ informativ online ,,CONFERIREA/CONFIRMAREA CATEGORIILOR DE CALIFICARE A PERSONALULUI DE SPECIALITATE DIN BIBLIOTECI: ASPECTE ORGANIZAŢIONALE ŞI METODOLOGICE” pentru solicitanţii din anul 2024 care au depus deja cererile la comisia raională de atestare.




Atelierul a fost organizat în colaborare cu Secţia Raională Cultură, prin prezenţa doamnei Emilia Garbuz, care a susţinut şi motivat bibliotecarele solicitante din anul 2024 pentru conferirea/confirmarea categoriei de calificare.

Adresabilitatea atelierului: Personalul de specialitate din cadrul BP, BPO rnul Rîşcani care solicită conferirea/confirmarea categoriei de calificare în anul 2024.

Formatori 2: Sacaliuc Galina, director BPO Rîşcani,

                      Foliuşneac Tatiana, Serviciul Asistenţă Metodologică şi de Specialitate

Au participat: 8 bibliotecari din BP din Corlăteni, Corlăteni pentru copii, Costeşti, Branişte, Druţă, Mihăileni, Singureni, BPO Rîşcani.



Realizat de: 

FOLIUŞNEAC TATIANA

Serviciul Asistenţă Metodologică şi de Specialitate, BPO Rîşcani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu