luni, 23 aprilie 2018

La Mulți Ani Planetă Albastră!



La Mulți Ani Planetă Albastră!
                În fiecare an la 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea Mediului înconjurător.
             Ziua Pământului a fost  fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970 cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care-l arătau față de Mediu.
           2009 Organizația Națiunilor Unite ONU a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ, pentru o societate cu un viitor mai curat și mai verde.
        Cu prilejul acestei sărbători în incinta bibliotecii publice Râșcani s-a inițiat  o oră informativ-ecologică cu  genericul „La Mulți Ani, Planetă Albastră”.  La activitate au participat utilizatorii bibliotecii publice și a CRF.       
       Tema activității: ,,Protejarea pământului de poluanți” Utilizatorii au fost informați despre încălzirea globală, chimizarea pământului,dispariția plantelor și animalelor înscrise în ‚,Cartea Roșie”, dispariția pădurilor, apa din fântâni contaminată, arderea petrolului și cărbunelui, produsele din plastic, deșeuri managere.
    Utilizatorii au participat la concursul desenelor cu tema „Terra fără poluanți’’.
    Ecologia lasă de dorit mai ales în țara noastră.
   În SUA, Germania, Japonia și alte țări,problema mediului este la nivel,pentru ei contează ce respiri, bei, consumi. Se pun amenzi usturătoare celor care poluează mediul înconjurător
    Ai putea măcar odată în această zi să mergi cu bicicleta ori pe jos în locul mașinii,să plantezi un pom, o floare, să participi la curățirea unui izvor, unei fântâni,unui parc, la sortarea deșeurilor în tomberoane. Aceasta este datoria fiecărui cetățean pentru a proteja mediul,  a trăi  sănătos a bea apă curată,  a se alimenta cu produse pur ecologice.
        Protejați Pământul el este viața noastră și a urmașilor noștri!
        

       
                                                 Șef. Secț. bibliografică       Zinaida Fazlî

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu