joi, 22 martie 2018

Apa e viață pe Pământ


   






Un învățat Prodea  V. spunea:,, Apa este simbolul vieții, lipsa apei înseamnă pustiu,excesul catastrofă , societatea și însăși viața sunt neconceput fără apă.  Apa este muma a tot ce este viu
   La 22 Martie în fiecare an este sărbătorită Ziua  Mondială a Apei pentru a atrage atenția lumii întregi asupra importanței Apei.
Problema apei una dintre cele mai acute probleme sociale și de sănătate.
 Cu prilejul acestui eveniment în incinta Bibliotecii Publice orășenești Râșcani la 22 Martie s-a  inițiat ora informativ-ecologică cu genericul,,Apa e viață pe Pământ” La activitate au participat elevii Școlii Profesionale din Râșcani cu  conducătoarea Tatiana Edu.
  Tema activității ,,Importanța apei în viață, elevii au fost informați despre beneficiile apei,memoria apei, lipsa apei potabile, ce boli poate să aducă  lipsa apei potabile  , poluarea apei,ce măsuri să întreprindem pentru a bea o apă curată.
  La finele activității s-a inițiat  victorină cu genericul ,,Ce știm despre apă. Elevii au fost foarte activi,au asimilat corect informația,au dat răspunsuri concrete.
  Sănătatea noastră depinde de starea ecologică a apei. Știm că starea ecologică a apei lasă de dorit. Problema apei de calitate depinde de fiecare din  noi și de întreaga comunitate.
  Este obligator ca cetățenii să dea dovadă de mare responsabilitate față de natura-mamă, pentru a trăi într-un mediu curat, a bea apă curată și a fi sănătos.
                   Păstrați și  protejați Apa, ea este viață pe Pământ!
                                                                     
Adresa or. șcani, str. independenței -56,
E-mail bibriscani@mail.ru, bibriscani@gmail.com,
tel. 025624961, 0798194174,
https://www.facebook.com/biblioteca.orasaneasca-riscani524321207726976/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu