joi, 17 iulie 2014

Hai la film!




CRONOGRAF în Rîșcani 
    La 10 iulie 2014 în incinta Bibliotecii Publice Orăşeneşti or. Rîşcani a avut loc programul cadRO TUR, a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF©. Tradițional, festivalul se petrece în Chișinău, dar în acest an a fost organizat cadRO TUR. 
Ca oaspeți au fost Șefa Secției Raionale Cultură Rîșcani Emilia Garbuz și vice-președintele raionului Galina Zamurdac. Virgiliu Mărgineanu ne-a informat prin ce orașe v-a fi acest Festival și ce filme vor fi prezentate:Cernăuți -„Dor de Ion Vatamanu” „Podul peste Tisa”, Soroca -„Te iubesc, Ion și Doina” „Matei Vișniec - Acasă” „Masacrul inocenților”, Drochia -„ Te iubesc, Ion și Doina” „Doisprezece” „Aproape de cer”, Glodeni -„ Te iubesc, Ion și Doina”, Rîșcani - „Te iubesc, Ion și Doina”  „Dor de Ion Vatamanu” „Apuseni la viitor”,
Edineț -„Te iubesc, Ion și Doina” „SĂRMAna de pe Prut” „Bee Moldovan”, Orhei -„Te iubesc, Ion și Doina” „Ciobanul zburător” „Podul peste Tisa”, Căușeni -„Te iubesc, Ion și Doina” „Masacrul inocenților” „Bee Moldovan”, Leova -„Te iubesc, Ion și Doina” „Dor de Ion Vatamanu” „SĂRMAna de pe Prut”, Strășeni -„Dor de Ion Vatamanu” „Te iubesc, Ion și Doina”, Călărași -„Te iubesc, Ion și Doina”, Ungheni -„Ungheni- un oraș mic cu o inimă mare” „Te iubesc, Ion și Doina” „Ella Urmă. Povestea unei vieți” „Rio 2016” „Doisprezece”, Cahul - „Te iubesc, Ion și Doina” „Piepturi goale și buzunare pline” „7 etnii la Marea Neagră”, Chișinău – „Conferința de totalizare” „Making of  CRONOGRAF cadRO TUR” „Te iubesc, Ion și Doina” și Iași - „Te iubesc, Ion și Doina” „Masacrul inocenților”.
Echipa CRONOGRAF a prezentat un film documentar „Dor de Ion Vatamanu” realizat în regia Leontinei Vatamanu, ea fiind fiica poetului. Filmul a durat 40 min. și a impresionat publicul său în moduri diferite. A fost un film despre un poet, chimist și un mare patriot.  Ion Vatamanu a fost un om ce și-a iubit neamul său, a fost un adevărat luptător pentru dreptate. Echipa CRONOGRAF ne-a oferit o atmosferă de cinematograf și niște clipe de neuitat. După filmul documentar ei au luat cîteva interviuri de la public despre impresiile lor.


Cine este de fapt CRONOGRAF? Este o echipa foarte talentată și iscusită de cineaști. Este o echipa ce activează nu numai la nivel național, cît și la nivel internațional.http://www.cronograf.md/home.php?id=9       

  Ecaterina Foliuşneac, voluntar al Bibliotecii Publice or.Rîşcani               
                                                                                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu