luni, 16 octombrie 2023

Tatiana Foliuşneac - Sfetnic, Formator şi Prieten devotat al BIBLIOTECARILOR.


        Numele Tatiana Foliușneac este știut de toate bibliotecarele din raionul Rîșcani, deoarece activează în domeniul biblioteconomic de la terminarea facultății și până în prezent. De tânăr specialist s-a implicat în problematica de nivel local și raional al bibliotecii. A ținut pulsul domeniului prin desfășurarea diverselor activități de perfecționare a bibliotecarilor, a fost inițiatoarea multor proiecte și strategii.

A desfășurat diverse vizite în bibliotecile din Republică, România și chiar din SUA, în scopul unui iluminism profesional, cu o desagă plină de cunoștințe, experiență bogată, recomandări, gânduri și practici inovative, pe care cu drag și cu dorință de îmbunătățire le-a  împărtășit colegilor săi. A oferit tot timpul instrumente și soluții viabile, la problemele bibliotecilor și a bibliotecarilor.

Postul pe care îl deține, ca șef Serviciu Asistență Metodologică şi de Specialitate îi oferă fericita ocazie de a fi consultant, formator, sfătuitor, prieten al bibliotecarilor. A desfășurat și organizat zeci de seminare, ateliere, trainingu-ri, mese rotunde, conferințe, întruniri profesionale și științifice – toate având un scop de a contribui la revigorarea și reformarea domeniului biblioteconomic.

Șansa de a vorbi despre o persoană, pe care o cunoști, pune subiectivitate. O cunosc de suficient timp, ca să vorbesc despre ea, la această frumoasă aniversare. Destinul ne-a dat o mare șansă, de a ne cunoaște, mai mult, de a colabora, mai mult de a lucra împreună la realizarea diferitor activități. Îi cunosc activitatea profesională, o cunosc ca om, îi cunosc calitățile și defectele, orgoliul și generozitatea, voința și năzuințele.

A crescut de ani, de șirul faptelor, pe care le-a realizat – profesionale le-am înșiruit mai sus, personale, materializate în două fiice scumpe și dragi inimii - Ecaterina și Nătălița în care-și vede împlinirea pe Pământ ca mamă, bunică...

La această aniversare, îi doresc personal și din numele colegilor, să crești în continuare, să înmulțești faptele și realizările, să slujești cu ardoare și devotament profesia, la fel îți doresc destulă sănătate ca să fii frumoasă, iubită, destulă răbdare ca să înfrunți cealaltă jumătate a vieții, destule întâmplări frumoase la serviciu și în familie, destulă bucurie de la fete și soț, ca să fii FERICITĂ.

La mulți ani!!!

Cu drag realizat de  Lilia Șveț, bibliotecară, BPO Rîșcani    




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu