marți, 22 septembrie 2020

Master class online ”Elementele distinctive ale costumului național ucrainean” la Rîşcani - 17 septembrie 2020 ora 10-00

     


 Proiectul ”Conexiuni multiculturale – societate unită” cu evenimentul cultural "UNITATE prin DIVERSITATE" organizat online. 
În cea de-a  4-a zi din cadrul acestui program a fost organizat  un Master class online ”Elementele distinctive ale costumului național ucrainean”. Cu o prezentare interesantă despre costumul național ucrainean, despre tradițiile acestei etnii a venit în fața publicului doamna Natalia Iliina, metodistul Casei raionale de Cultură. Participanților a fost propusă metodologia de confecționare a coroniței tradiționale ucrainene prezentată de profesoara de educație tehnologică de la Liceul Teoretic „Liviu Damian” doamna Eugenia Doroș . Participanții  acestui atelier de instruire, elevi din gimnaziile și liceele raioanelor Telenești, Soroca,Comrat și Taraclia inclusiv și Rîșcani, implicate în acest deosebit proiect  au beneficiat de abilități de confecționare a unei coronițe, care este parte componentă a costumul tradițional ucrainean. Elevii au avut la dispoziție materialele necesare cu ajutorul cărora, grație indicațiilor primite în cadrul acestei ședințe, au confecționat câte o coroniță și câte o mini compoziție florală din hârtie colorată. Efortul depus de copii a dat rezultate frumoase, ei au realizat niște produse deosebite, care au fost apreciate de publicul prezent online prin aplauze.

Un comentariu: