vineri, 14 iunie 2019

O vacanță de vară activă la Biblioteca


                           


                                       
A început  vacanța mare. Cei care nu  pleacă la bunei la ţară sau la taberele, în excursii, cu părinţii la munte sau la mare, pot găsi refugiu de arşiţa verii şi de plictiseală la bibliotecă. Biblioteca Publică Orășenească oferă variante atrăgătoare pentru desfășurarea timpului liber pe perioada vacanței de vară pentru copii și adolescenți.
Biblioteca invită pe toți doritorii la începutul vacanţei de vară în călătoriile noastre. Și primul popas a fost făcut în lumea cărților, lansând Serviciul Modern de Bibliotecă ”Cartea – comoara pentru suflet” coordonat de șef serviciului asistență de specialitate dna Lilia Șveț. SMB educaţional pe care-l propunem, reprezintă o încercare de a repune în drepturi „cartea ” şi „biblioteca”, de a le aduce în atenţia copiilor şi părinţilor, de a contribui la redescoperirea lecturii ca o plăcere, o relaxare. Proiectul promovează conduita pozitivă a copilului spre lectură.
SMB ”Teatrul  umbrelor”, coordonat de formator Burac Olga și bibliotecara  Radețcaia Irina, îşi propune să îi apropie pe copii de eroi, întâmplări şi pilde care să le dezvolte imaginaţia, vocabularul, abilitatea de a conversa şi de a socializa în prezenţa fizică a celorlalţi.
La Centrul de Formare al Bibliotecii, în cadrul SMB ”Școala de vară cu TI”, se desfăşoară cursurile gratuite de scriere creativă, word şi power point pentru copii, ora de poveşti, comunicare prin joc şi improvizaţie, iniţiere în IT pentru copii și adulţi.
În cadrul activităților   susținute de reprezentanțiii al Inspectoratului  de Poliție or. Rîșcani, tinerii participanţi pe parcursul verii vor dezbate teme de actualitate precum siguranța în casă sau pe stradă, protejarea intimităţii, capcanele internetului şi ale viciilor care pot avea consecinţe negative pentru restul vieţii.
Totodată, BPO pune la dispoziţia utilizatorilor săi peste 30000 de volume, din diferite domenii. De asemenea dispunem de 12 calculatoare cu acces la internet, scanner, imprimantă, videoproiector.
Copiii pot să se  familiarizeze și cu gadgeturi noi de pe piaţa electronică. Este vorba de tableta pentru lectură. Copiii vor primi informaţii practice cum să utilizeze tableta Android,  participând la SMB ”Vacanța mare cu tableta”. Biblioteca oferă gratis Internet, Wi-Fi, jocuri de masă, etc.
 Diverse activităţi  pentru ca copiii  să nu se plictisească sunt realizate de BPO în fiecare vară pentru a  petrece vacanța frumos, dar, neapărat, și util. Că-ci vara nu trebuie să însemne doar vacanță, ci și relaxare creativă. Fiecare bibliotecă publică din raionul Rîșcani are în program organizarea unei varietăți de activități, momentul principal fiind cel de a promova  cartea și lectura și a oferi accesul la tehnologii moderne.  Bibliotecarii sunt dispuși pentru a-i ajuta copii să-și organizeze cât mai de folos timpul liber.  Și părinții vor fi în siguranță că aici , la bibliotecă, copiii se simt bine și învață multe lucruri noi.  Vă dorim o vară frumoasă  și vă asteptăm cu mare drag la bibliotecă!
Directorul Bibliotecii Publice Orășenești Galina Sacaliuc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu