joi, 31 mai 2018

Inaugurarea sediului Bibliotecii publice în satulul Zăicani


Pentru satul Zăicani ziua de 30 mai 2018 a fost o zi dublă  și semnificativă:
-         deschiderea  unei uși noi pentru iubitorii de carte
-         sărbătoarea ,, Ziua Internațională a  Copilului”.
În satul Zăicani a  fost construit un sediu nou  pentru biblioteca publică . Se spune: ,, Cine  construește  o bibliotecă  crează o viață” . Astfel am creat viață patrimoniului bibliotecii și utilizatorilor  dornici de a frecventa biblioteca.  Pimarul satului   Zăicani , domnul Vladimir Tăbîrță a oficiat ceremonia și-a exprimat mulțumiri tuturor celora ,care au contribuit la construcția  noului sediu al bibliotecii publice. Mai apoi a prezentat oaspeții veniți la ceremonie. Cu un mesaj de felicitare a venit d-na Emilia Garbuz , șefa Secției raionale Cultură Rîșcani ,care a exprimat multumire APL care au fost implicati  la demararea lucrărilor de construcție și a  adresat  un cuvânt de felicitare  pentru copii  în ajun de Ziua  Internațională  a Copilului.

Cu această ocazie un grup de copii au prezentat un program special despre importanța și necesitatea cărții și a bibliotecii.
Șefa bibliotecii d-na Lilia Popa activă și inovativă  a implementat serviciii noi de bibliotecă spre exemplu: ,, Școală de vară,” ,, Ne vedem la bibliotecă”, ,,Istoria satului natal”  și altele . Bibliotecarul  își face misiunea cu dragoste, dăruire, abnegație, perseverență , răbdare oferind servicii noi utilizatorului. La final a exprimat mulțumiri APL și oaspeților veniți la  eveniment.
Sărbătoarea  a continuat cu un program artistic a  copiilor de la grădinița de copii din localitate și elevilor claselor  primare dedicate ,, Zilei Internaționale a Copilului,, .Cu această ocazie a fost pregătit un teren  de joacă  pentru copii.  Copiii au fost serviți cu înghețată și vată dulce.  Toți copii au rămaș satifăcuți de sărbătoarea organizată pentru ei
Biblioteca a fost și rămâne templul spiritului.

Claudia GhermanNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu