joi, 8 februarie 2018

Cum creăm o bandă desenată?


Prezentarea generală a benzelor desenate. Căutare, instalare, actualizare şi dezinstalare a aplicaţiilor / benzelor desenate prin intermediul Magazin Play.

Formatorul inițiază o discuție despre ce sunt benzile desenate, cum se crează acestea în mod tradițional, prezintă formabililor exemple de benzi desenate din reviste, cărți. Se direcționează discuția spre specificul creării benzilor desenate cu utilizarea unor aplicații pe tabletă.
Formatorul demonstrează instalarea şi modul de utilizare a aplicației Comic Page Creator. Participanţii vor repeta paşii demonstraţi de formator.
Participanţii vor reproduce operaţiunile individual pentru această aplicaţie, formatorul acordând timp participanţilor de a se familiariza cu funcţiile şi posibilităţile aplicaţiei Comic Page Creator.
Formatorul face o generalizare succintă a concluziilor formabililor referitoare la funcţionalitatea aplicaţiei Comic Page Creator: este în limba engleză, dar e foarte intuitivă, nu necesită conexiune la Internet.
Formatorul demonstrează instalarea şi modul de utilizare a aplicației . Emoji Maker. 

Participanţii vor repeta paşii demonstraţi de formator.
Participanţii vor reproduce operaţiunile individual pentru această aplicaţie, formatorul acordând timp participanţilor de a se familiariza cu funcţiile şi posibilităţile aplicaţiei Emoji Maker.
Formatorul face o generalizare succintă a concluziilor formabililor referitoare la funcţionalitatea aplicaţiei Emoji Maker: este în limba engleză, dar e foarte intuitivă,  necesită conexiune la Internet.

Lucru practic cu aplicaţia Comic Page Creator şi Emoji Maker.
Participanţii exersează ambele aplicaţii cu toate elementele pe care le conţin. Prin probe şi greşeli reuşesc să creeze cîte o bandă desenată care este salvată. Ea este salvată în Galerie. 
Crearea a două pagini în aplicaţia Comic Page Creator şi una în Emoji Maker.
Participanţii se stabilesc subiectul benzei desenate, care va avea două pagini şi emoticonul creat în Emoji tot trebuie să fie la subiectul ales. Formatorul urmăreşte procesul şi dă unele indicaţii de ajutor.
Crearea unei benzi desenate cu 3-6 episoade şi un emoticon în aplicaţia Movie Maker la calculator.
După ce participanţii au două pagini în aplicaţia Comic Page Creator trec la calculatoare, conectează tableta la calculator. Pe desktop creează un foldel în care descarcă cele două  pagini în aplicaţia Comic Page Creator şi una în Emoji Maker. Descarcă în folder şi o melodie. Fiecare pagină creată conţine 3 episoade, ea sa salvat în format JPG. Facem două copii a primei benzi. Cu ajutorul Microsoft Office 2010 facem editarea imaginii de unde obţinem trei episoade. La fel procedăm şi cu cea doua bandă. La final avem 6 episoade în format JPG. Deschidem aplicaţia Movie Maker unde adăugăm cele 6 fotografii, emoticonul şi melodia.
https://www.facebook.com/biblioteca.recea/videos/581354948881506/

https://www.facebook.com/biblioteca.druta/videos/pcb.348913908923055/348903872257392/?type=3&theater

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu