joi, 16 noiembrie 2017

Cu Canva bibliotecarii vor promova mai eficient şi creativ.

      7 bibliotecari din raionul Rîşcani sînt mîndri de colaborarea cu Centrul Regional de Formare. Au reuşit să fascineze utilizatorii de pe reţelele sociale şi colegii prin posterele originale, creative, persuasive şi puternic emoţionale.
      Bibliotecarii realizează diverse activităţi şi prestează  cu multă dăruire servicii moderne de bibliotecă utile cetăţenilor. Dar ei se confruntă cu dificultăţi în promovarea informaţiilor despre activităţile şi serviciile respective. Din aceste cauze informaţia despre ofertele bibliotecii nu ajunge operativ la membrii comunităţii, ei ne ştiind despre ofertele bibliotecii, iar biblioteca duce lipsă de utilizatori activi.
     Pentru a diminua aceste dificultăţi, CRF Rîşcani a iniţiat pe data de 13 noiembrie 2017  un trainingul „Marketing & advocacy. Canva – instrument de promovare”. În cadrul primei sesiuni a trainingului participantele s-au familiarizat cu beneficiilor promovării, cu conceptul de Marketing & Advocacy. Apoi au fost demonstrate posibilităţile aplicaţiei „Canva” în elaborarea unui poster. Ulterior, fiecare bibliotecar şi-a creat un cont personal pe Canva. Apoi au lucrat individual şi creînd cîte un poster despre un serviciu de bibliotecă. În final participantele au realizat un schimb de experienţă şi au vizualizat posterele. Utilizatoarea trainingului, Tatiana Rusu, la final a menţionat: „Acum noi avem o armă în mîinile noastre - „Canva”, cu el putem promova mai eficient”. Revenind în bibliotecile sale, participantele de la traning au perfecţionat şi vor crea alte postere.
     După acest training fiecare bibliotecară şi-au prezentat poveştile sale în mediul online, pe paginile reţelelor sociale promovînd atît activitatea bibliotecii, serviciilor moderne prin realizarea unor postere profesioniste, bine structurate şi excepţional de emoţionale. Graţie acestor postere, bibliotecile şi-au făcut mai vizibile în comunitate. 
     CRF este cointeresat şi pe viitor în diversificarea ofertelor formative pentru biblioteci. Aşteptăm cu mult interes propunerile bibliotecarilor.
Tatiana Foliusneac, CRF a BPO Rîşcani, tel.025624961, e-mail: tatianafoliusneac@gmail.comNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu