miercuri, 12 octombrie 2016

Conferinţa de Orientare "START" NOVATECA la Rîşcani pentru 12 biblioteci finaliste a rundei din 2016.


    Azi, 12 octombrie 2016, în incinta Centrului Regional de Formare Rîşcani, a avut loc Conferinţa de Orientare START NOVATECA pentru 12 biblioteci publice locale din raionul Rîşcani, care împreună cu  cele 18 biblioteci au aderat la reţeaua Novateca.  Următoarele biblioteci  sînt finalistele rundei din 2016: s.Aluniş, s.Sturzeni, s.Racaria, s.Moşeni, s.Duruitoarea Nouă, or.Costeşti, s.Ramazani, s.Mihăilenii Noi, s.Druţă, s.Borosenii Noi, s.Malinovscoe, s.Alexandreşti. Scopul evenimentului a fost familiarizarea reprezentanţilor din aceste localităţi - bibliotecari, primari, invitaţi cu scopul şi cerinţele programului Novateca, aspectele logistice ale dotării cu echipament a bibliotecilor, cît şi cu oportunităţile de dezvoltare profesională a bibliotecarilor. 
       Evenimentul a fost inaugurat şi moderat de dna Galina Sacaliuc, directorul BPO Rîşcani, coordonatorul programului în raionul Rîşcani. Cuvîntul de salut a fost din partea dnei Galina Zamurdac, vicepreşedintele raionului Rîşcani; dnei Emilia Garbuz, şefa Secţei Raională Cultură Rîşcani. La eveniment a fost prezentă dna Lidia Kulikovski, reprezentant de la programul Novateca or. Chişinău, care a vorbit despre filosofia programului.  Dna Nina Gherman, formator la Centrul Regional de Exelenţă Profesională a BM ,,Eugen Coşeriu” Bălţi a prezentat audienţei serviciile moderne şi oportunităţile de dezvoltare profesională a bibliotecarilor din nordul Republicii Moldova. Şi-a împărtăşit experienţa de membru a reţelei Novateca Rîşcani dna Ina Brăduţan s.Vasileuţi, referitor la serviciul modern implementat. Despre activitatea Centrului Regional de Formare Rîşcani, activităţile şi direcţiile parcursului de la aderare la reţeaua Novateca (09.10.2015) pînă în prezent a vorbit dna Galina Sacaliuc.  

      Participanţii au lucrat în grupuri rotabile cu următoarele subiecte: politica Programului NOVATECA, dotarea bibliotecilor cu TI, instruirea bibliotecarilor noi din reţea, relația bibliotecilor cu APL și raportarea ORT,  care au fost ghidaţi de directorul bibliotecii, 2 formatori, reprezentantul Novatecii.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu