marți, 24 mai 2016

Biblioteca din Rîșcani te face fericit

16 femei din orașul Rîșcani și-au făcut viața mai activă, mai interesantă, diversificându-și activitatea grație inițiativei Bibliotecii Publice din orașul Rîșcani.
Majoritatea femeilor din Rîșcani se confruntă zilnic cu dificultăți specifice vîrstei: probleme de sănătate, acces limitat la noutăți, datorită crizei economice femeile nu pot de a discuta cu cei apropiați, etc. Din aceste considerente ele se simt inutile, neajutorate și se simt subapreciate de cei apropiați și de comunitate.
Luînd în considerație situația descrisă anterior, Biblioteca Publică or.Rîșcani a organizat serviciul nou ”Femeia în format digital” pentru femeile din oraș. Pentru început s-a format un grup de inițiativă din 10 femei, care sub conducerea bibliotecarelor Burac Olga și Foliușneac Tatiana au analizat nevoile sociale, informaționale și cum biblioteca le poate face viața mai activă, mai interesantă. A fost elaborat un plan de activitate a serviciului nou, care prevedea întruniri periodice o dată pe săptămînă. La prima întrunire, bibliotecarelor Burac Olga și Foliușneac Tatiana au demonstrat că cu ajutorul rețelelor de socializare  pot comunica cu cei dragi. Acest fapt a stârnit interesul mai multor femei care au dorit să vină la serviciu. La ședințele ulterioare participantele au avut posibilitatea să-și creeze conturi pe Skype , Facebook, Ok  să comunice cu cei dragi. De asemenea, membrele serviciului au exersat exerciții cu elemente de yoga, s-au împărtășit cu experiențele de viață, au  folosit  rețete, au discutat diverse recomandări pentru îngrijirea sănătății, rețete terapeutice naturistice și au organizat ședințe cu folosirea ceaiurilor din plante. Pe parcurs, 8 membri ai serviciului au învățat să folosească TI pentru diferite scopuri.
Treptat au aderau tot mai multe femei la serviciul nou. Actualmente serviciul  are 29 de simpatizanți, care știu să-și mențină propria sănătate, pot utiliza  tehnologia informațională, au devenit mai active, fericite și pline de optimism, și-au ridicat statutul social.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu