joi, 8 octombrie 2015

Inaugurarea Centrului de Educaţie a Adulţilor la Rîşcani


    7 octombrie 2015 pentru oraşul Rîşcani, cît şi pentru întreaga republică a fost o dată semnificativă, un eveniment important, prin inaugurarea Centrului de Educaţie a Adulţilor la Rîşcani. Noi, Biblioteca Publică Orăşenească Rîşcani, fiind primii din republică care deschidem asemenea Centre de Educaţie a Adulţilor. 
   După o colaborare fructuoasă cu bibliotecile din rnul Rîşcani din 2014 Asociaţia Obştească pentru copii şi tineret „Moştenitorii” m.Bălţi au revenit în 2015 cu noi propuneri de proiecte. Toate acestea datorită muncii unei bune echipe, în instruirea bibliotecarilor din raion în scrierea unei ceceri de finanţare.  
   Acest centru a fost deschis grație Asociației Obștești ,,Moștenitorii” director dnul Nicolae Moscalu și Institutul pentru Cooperare Internațională al Asociației Germane pentru Educația Adulților /DVV International Moldova – director dna Adela Scutaru-Guțu /prin implementarea proiectului "Crearea Centrelor rurale de Educaţie a Adulţilor în raionul Rîşcani".
    Cu o comunicare despre CEA a venit în faţa publicului directorul BPO Rîşcani, Sacaliuc Galina, care a răspuns la întrebarea: "De ce anume în bibliotecă să fie deschis astfel de centre de educaţie a adulţilor".
   La inaugurare au fost prezenţi: dna Dîncenoc Lidia - viceprimar de Rîşcani, dna Serediuc Aurora - ONG "Baştina", dna Gherman Claudia - specialist principal, Secţia Raională Cultură Rîşcani, bibliotecarele din satele: Singureni, Grinăuţi, Mihăilenii Vechi, Costeşti, Horodişte, Pîrjota, Hiliuţi; colaboratorii bibliotecii publice filiala pentru copii, muzeului istorico-etnografic; beneficiari ai BPO Rîşcani, parteneri de proiect.


   


    După luările de cuvînt a fost propus un program de concert unde au evoluat artiştii amatori ai Casei de Cultură Rîşcani: studioul artistic "Confeti", conducător Taravcov Cornelia, cu cîntecele "Imnul Oraşului Rîşcani", "Ţara florilor", "Samba florilor" ; Francesca Cucuruzneac - "Moldova", "Cîntec de neam"; Secară Loreana - "Familia"; Lupacescu Vlada - "Plaiul meu"; ţăbuleac Ana-Maria - "Moldova - strugure de poamă".




  La fine,dar nu mai puţin important, moderatoarea activităţii, Foliuşneac Tatiana, a invitat toţi oaspeţii la inaugurarea CEA pentru tăierea panglicii şi dezvelirea plăcii "Centrului de Educaţie a  Adulţilor".









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu